Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні зміниться курс долара: прогноз аналітика

В Україні зміниться курс долара: прогноз аналітика
До кінця тижня, як прогнозує старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, курс долара опуститься до позначки в 25,2 гривні. В Україні минулого тижня долар подешевшав на всіх сегментах валютного ринку на 0,2-1,8%.

Це сталося на тлі того, що індекс долара на світових ринках практично не змінився, що означає реальне зміцнення гривні після падіння на попередньому тижні, упевнений аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб. До кінця цього тижня курс національної валюти зміцниться до 25,2 гривні за долар.

Так, в середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, знизився з 25,90 до 25,73 гривні, або на 0,7%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку знизилися за тиждень з 26,40/27,04 до 26,35/26,90. Таким чином, покупка знизилася на 0,2%, продаж – на 0,5%.

"За нашою оцінкою на тижні, що настав, гривня продовжить зміцнюватися, а до її кінця офіційний курс долара, встановлений НБУ, буде поблизу позначки 25,2 гривні. До рівня 26 гривень будуть знижуватися і курси на готівковому ринку", – упевнений експерт.

Голова Ради НБУ Богдан Данилишин зазначив, що курс, закладений в бюджет на наступний рік, – 27,2 гривні за долар, – цілком реалістичний. За його словами, є "ряд об'єктивних умов для зміцнення і поповнення валютних резервів НБУ та інших якісних умов, які будуть підтримувати стабільність грошової одиниці".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: