Вхiд на сайт
Авторизацiя

Рівно рік Україна не купує газ у Росії

Сьогодні, 25 листопада, виповнюється рік з того дня, як НАК "Нафтогаз України" не імпортує газ із території Росії. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Рівно рік Україна не купує газ у Росії


У повідомленні зазначається, що за період з 26 листопада 2015 року по 25 листопада 2016 року Україна отримала з Європи близько 10,7 млрд куб. м газу.

"Ця дата є знаковою для незалежної України, оскільки ще три роки тому газ був головним символом політичної та економічної залежності нашої держави від північного сусіда. Ця залежність реалізовувалась за допомогою обсягів поставок та ціни на російський газ і примушувала Україну до політичних та економічних поступок",– мовиться в повідомленні.

За даними "Нафтогазу", відмова від одного постачальника призвела до істотних змін на ринку. Зокрема, країна швидко інтегрується в європейський енергетичний простір. Частка приватних імпортерів газу зросла з 1% у 2014 році до 26% за 10 міс. 2016 року. Лібералізовано ринок газу для комерційних споживачів, причому частка приватних постачальників на ньому склала 78% у 2015 році і продовжує збільшуватися в 2016 році.

Також розпочата реформа корпоративного управління "Нафтогазу", однієї з найбільших українських державних компаній.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: