Вхiд на сайт
Авторизацiя

Увімкни ближнє світло: Сьогодні в усьому світі вшановують пам’ять жертв ДТП

Увімкни ближнє світло: Сьогодні в усьому світі вшановують пам’ять жертв ДТП


Сьогодні, 20 листопада 2016 року, в усьому світі вшановують пам`ять жертв ДТП. В Україні щороку на дорогах гине більше 5 тисяч людей, понад 40 тисяч – травмуються, а ще 100 тисяч потребують психологічної реабілітації.

Кожен третій загиблий унаслідок аварії – це пішохід. У Володимирському Соборі Патріарх Філарет відслужив поминальний молебень за усіх, хто загинув під час ДТП. Глава УПЦ КП нагадав, що водії, які призводять до аварій, не лише порушують правила дорожнього руху, а й одну з найважливіших заповідей – не вбий.

Патріарх Філарет зауважив: "Якщо людина загинула, то той, хто винен, несе відповідальність перед Богом. Тому ми закликаємо водіїв на дорогах бути обережними і берегти і своє здоров’я, і своє життя, і життя інших".

Нацполіція звернулася до кермувальників на знак солідарності з тими, хто втратив рідних у ДТП, з пропозицією – їздити в третю неділю листопада з увімкненими фарами ближнього світла.

Юрій Чорний, національний координатор ВООЗ з питань безпеки дорожнього руху, каже: "Ми в європейський країнах займаємо перше місце по травматизму й смертності, тому, я думаю, нам є чим займатися в нашій країні для зменшення цих показників...це дотримання режиму швидкості, це - паски безпеки, це – пиятика за кремом. Я думаю, що кожна людина повинна бути більш відповідальною перед тим, як сідати за кермом".

Водночас деякі події зізнаються, що перевищують швидкість, мотивуючи це тим, що це "наша культура".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: