Вхiд на сайт
Авторизацiя

Угорський автобан М-3 і трасу «Чоп – Київ» з’єднають через новий пункт пропуску на угорсько-українському кордоні

Угорський автобан М-3 і трасу «Чоп – Київ» з’єднають через новий пункт пропуску на угорсько-українському кордоніГоловним підсумком візиту міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на Закарпаття стало рішення про будівництво нового пропускного пункту на угорсько-українському кордоні поблизу с.Дийда (Берегівський район). Саме через пункт «Дийда – Берегдароц» буде з’єднано угорський автобан М-3 і трасу «Чоп – Київ». Джерела фінансування будівництва української ділянки дороги до с.Дийда визначені – це кошти уряду Угорщини, які будуть надані Україні в рамках кредитної угоди. Міністерство інфраструктури України отримало від уряду повноваження підписати договір на кредитну угоду в сумі 50 мільйонів євро. Цих коштів вистачить і на будівництво під’їзної дороги до с.Дийда, і на будівництво Берегівської об’їзної дороги.

Таким чином, практично весь вантажний автотранспортний потік з України в Угорщину буде направлено через новий КПП. Очікується, що остаточні рішення щодо будівництва нового транспортного коридору будуть прийняті наступного тижня під час офіційного візиту прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Будапешта й переговорів із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Про міжнародний аеропорт «Ужгород»


У ході візиту Володимира Омеляна на Закарпаття обговорювалася розбудова й інших важливих проектів прикордонної інфраструктури. Міністр, якого супроводжував народний депутат України Валерій Лунченко, разом із керівництвом області оглянув міжнародний аеропорт «Ужгород», у якому триває реконструкція. За словами В.Омеляна, міністерство інфраструктури зробить усе можливе для сертифікації та модернізації цього об’єкту. Поки що аеропорт приймає чартерні рейси, а для його повноцінного функціонування необхідно виконати ряд серйозних робіт, частину яких узяла на себе обласна влада. Попередньо домовлено, що аеропорт відновить свою роботу в повноцінному режимі навесні наступного року. У грудні цього року запланована поїздка голови ОДА Геннадія Москаля в Братиславу та зустріч із керівництвом міністерства транспорту Словаччини для вирішення питання диспетчерського обслуговування аеропорту «Ужгород» (як відомо, літаки, що злітають і приземляються в ужгородському аеропорту, залітають на територію Словаччини).

Про новий пункт пропуску «Велика Паладь – Нодьгодош»

Делегація з представників Міністерства інфраструктури та керівників області ознайомилася з ходом реконструкції Міжнародного пункту пропуску «Лужанка – Берегшурань» на українсько-угорському кордоні і зустрілася з представниками уряду Угорщини, яку очолював заступник держсекретаря з питань розвитку прикордонної інфраструктури Петер Кіш-Парціу. Після цього представники обох країн оглянули місце майбутнього пункту пропуску «Велика Паладь – Нодьгодош» у Виноградівському районі. Домовлено, що угорці облаштують приміщення нового МПП, а Міністерство інфраструктури України капітально відремонтує 9 кілометрів автодороги до кордону.

Про прикордонну інфраструктуру на українсько-румунському кордоні

На міжнародному пункті пропуску «Дяково – Халмеу», що на українсько-румунському кордоні, офіційні представники України провели переговори з делегацією Румунії, яку очолював префект повіту Марамуреш Себастіан Лупуц. Ішлося про розбудову прикордонної інфраструктури та відкриття нових пунктів пропуску між двома країнами, зокрема «Хижа – Тарна Маре» у Виноградівському районі, «Яблунівка – Гута» на Хустщині, будівництво мосту через Тису між Білою Церквою (Рахівський район) та м.Сігет Мармацієй (повіт Марамуреш), а також відновлення залізничного сполучення через пункт пропуску «Тересва – Кимпулунг ла Тиса». Представники обох делегацій домовилися зосередити свої зусилля на реалізації проектів, які потребують найменше коштів та бюрократичної тяганини.

Угорський автобан М-3 і трасу «Чоп – Київ» з’єднають через новий пункт пропуску на угорсько-українському кордоні
Угорський автобан М-3 і трасу «Чоп – Київ» з’єднають через новий пункт пропуску на угорсько-українському кордоні
Угорський автобан М-3 і трасу «Чоп – Київ» з’єднають через новий пункт пропуску на угорсько-українському кордоні

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: