Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені з'ясували, чому виникає зимова депресія і як з нею боротися

Американські вчені взялися за дослідження зимової депресії, яка виникає у великої кількості людей. Вони змогли з'ясувати, що причини її виникнення в сонячному світлі, якого стає менше. Через це людський організм починає працювати інакше, він продукує ті гормони і речовини, які і викликають депресію.

Вчені з'ясували, чому виникає зимова депресія і як з нею боротися


Фахівці з'ясували, що сонячне світло проникає через сітківку очей людей. Таким чином, воно фіксується і впливає на мозок. Там у свою чергу під впливом сонячного світла продукується нейромедіатор серотонін. Він впливає на настрій людини. Чим більше його, тим більше життєрадісності має індивідуум. В зимовий час кількість серотоніну зменшується, а обсяги мелатоніну збільшуються. Між тим, мелатонін викликає апатію і бажання поспати. Саме цими змінами в людському організмі пояснюється зимова депресія і небажання працювати.

Вчені також дають поради, як подолати зимову нудьгу. Вони рекомендують частіше бувати на вулиці, щоб отримувати більше сонячного світла. Також науковці радять займатися спортом і спілкуватися з близькими.

Вчені з'ясували, чому виникає зимова депресія і як з нею боротися


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: