Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закладений середньорічний курс долара на наступний рік є примарним, – економіст

Закладений середньорічний курс долара на наступний рік є примарним, – економіст


Перша передумова стабілізації банківського сектору – стабілізація курсу. Проблема в тому, що ми не можемо прогнозувати курс гривні, бо в нас немає курсової стратегії від НБУ та уряду – так вважає голова Комітету економістів України Андрій Новак.

Про це він заявив під час прес-конференції "Чому в усьому світі курс долара падає, а в Україні зростає?" у понеділок, 15 листопада.

Єдина зачіпка для прогнозу, зазначає він – курс, який заклав уряд в проекті бюджету на 2017 рік, так званий середньорічний курс, має скласти 27,2-27,4 гривні за долар. Але це дуже примарний орієнтир, адже в бюджеті на 2016 рік попереднім урядом закладався курс – 24,1-24,4 гривні, а зараз на табло в обмінниках зовсім інші цифри. Тобто прогнозу, який уряд закладає в бюджет, на 100% довіряти не можна.

Ситуація непрогнозованості – основний фактор, чому в Україну не йде великий масштабний інвестор і чому з України тікає свій український інвестор. Масовий відтік капіталу, закриття українцями підприємств в Україні та відкриття їх за межами нашої країни, підкреслює економіст.

В Україні, за словами Новака, зараз немає критичних ситуацій у зовнішній торгівлі, сприятливим фактором є аграрний експорт, платіжний баланс відносно збалансований. Тому на думку Новака, усі ці позитивні фактори можна було використовувати для того, щоб стабілізувати курс гривні.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: