Вхiд на сайт
Авторизацiя

Рада змінила умови кредитування українців

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому законопроект № 2455 про споживче кредитування.

Рада змінила умови кредитування українців


Законопроект спрямований на врегулювання споживчого кредитування та передбачає нові норми, відповідно до яких кредитодавець зобов’язаний оцінювати кредитоспроможність споживача, а споживач буде проінформований про реальну (а не номінальну) відсоткову ставку, починаючи від реклами кредиту і закінчуючи укладанням договору.

Відповідний законопроект підтримали 247 народних депутатів.

Автори законопроекту пропонують заборонити рекламу нульових процентних кредитів та кредитів без документального підтвердження фінансового стану позичальника.

Законопроект пропонує законодавчо закріпити обов’язок банку або іншої фінансової установи проводити оцінку кредитоспроможності позичальника; врегулювати діяльність кредитних посередників; а також змінити черговість погашення вимог за договором про споживчий кредит: у першу чергу, буде виплачуватися сума простроченого боргу, у другу – поточні платежі “тіла кредиту” і відсотки, в третю – суми штрафних санкцій (за чинною редакцією Цивільного кодексу України основна сума боргу (тіло кредиту) сплачується у третю чергу, а штрафні санкції в другу).

Проект закону також пропонує врегулювати питання надання додаткових і супутніх послуг з договорів споживчого кредитування.

Нагадаємо, що законопроект про споживче кредитування був прийнятий у першому читанні 9 грудня 2015 року.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: