Вхiд на сайт
Авторизацiя

Популярний гурт Rock-H із Закарпаття звернувся до шанувальників української музики

Популярний гурт Rock-H із Закарпаття звернувся до шанувальників української музики


Закарпатський гурт Rock-H на своїй сторінці в фейсбук звернувся до всіх фанів та небайдужих із проханням поширити їхні пісні на українських радіостанціях аби посприяти вступу в дію закону про квоти на українську музику.

До публікації гурт додав архів із 45 студійними треками, створених за 8 років існування колективу, а це понад дві години безперервного звучання.

Публікація здобула небувалої підтримки серед слухачів. В гурті зізнаються, що відчули бурхливу підтримку та симпатії з боку поціновувачів україномовної музики: за півтори доби пост здобув понад 1000 уподобань та більше ніж 600 поширень. Існує стереотип, що в Україні бракує якісної україномовної музики, проте користувачі соціальних мереж висловлюють думку, що із задоволенням слухатимуть українських виконавців, аби тільки їх можна було почути у радійних ефірах.

Лідер гурту Віктор Янцо раніше не виказував своєї позиції щодо введення квот на україномовну музику. Все змінилося після його гастрольної поїздки у Європу:

«Влітку ми їздили з гуртом до Польщі. Проїхали всю країну з півдня до півночі. 12 годин у дорозі. Слухали тамтешнє радіо, і якщо не весь, то майже весь ефір був польською мовою. Це була музика різних жанрів. Відчувалося, що деякі треки нові, а деякі записано досить давно. Але всі вони польською мовою! Впевнений: без державної підтримки тут не обійшлося. Якщо в Україні існують державні програми підтримки виробників промислових товарів та продуктів харчування, чому б не підтримати виробників україномовного музичного продукту? Радійники кажуть, що пісень недостатньо за кількістю і якістю. Але це замкнуте коло. Радіо робить музику відомою, у виконавця з'являється робота, він заробляє, і найперше, у що інвестує свої заробітки - це у якісні записи нових пісень. Слухачі підтримали наше прохання до радіостанцій розглянути наші треки так, як не підтримували ще жоден наш реліз. Це означає, що люди хочуть чути по радіо і таку музику. Впевнений, що подібна картина була б і у багатьох інших українськихгуртів. Маю надію, що цей закон буде не просто формальністю, і дасть новий поштовх до розвитку української музики».


Нагадаємо, що закон про квоти викликав багато дискусій серед представників радіо та шоу-бізнесу. Він передбачає збільшення частки пісень державною мовою до щонайменше 35% від загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу з 7.00 до 14.00 та з 15.00 до 22.00 години.

Жовтневий кліп Rock-H/Рокаш «До сонця близько» у співпраці з Іваном Поповичем:




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: