Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні посилять покарання за злом карткових рахунків та електронних гаманців

В Україні посилять покарання за злом карткових рахунків та електронних гаманців


Нацбанк і депутати розширюють в Україні доступ до використання платіжних карток та електронних грошей. Законопроектом №5361 з регулювання грошових переказів, розробленим банківським регулятором з парламентаріями та платіжними організаціями, передбачається упорядкувати діяльність небанківських фінустанов на ринку платіжних послуг, вдосконалити регулювання платіжних систем та порядок нагляду НБУ (оверсайту платіжних систем). Документ надійшов на розгляд у Верховну Раду.

У частині дозвільних новацій автори документа пропонують встановити однакові для всіх підходи при запуску платіжного бізнесу — для резидентів і нерезидентів. А ще:

створити умови для виходу міжнародних провайдерів інтернет-розрахунків на платіжний ринок України;

надати небанківським фінансовим установам, з ліцензією на перекази без відкриття рахунків, право випускати електронні гроші і мати комерційних агентів;

дозволити українським банкам відкривати рахунки юридичним особам-нерезидентам;

дозволити резидентам України використовувати електронні гроші, випущені нерезидентами, щоб здійснювати перекази і розрахунки за товари (роботи, послуги) через інтернет.

Центральні органи виконавчої влади, які реалізують державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, зможуть відкривати поточні рахунки в гривні фізособам, які отримують виплати з держбюджету.

“Законопроект актуальний, особливо з урахуванням швидкості розвитку платіжних систем і активного користування цими послугами громадян. Серед них фрілансери, які пропонують свої роботи за кордоном через інтернет. А це фотографи, ілюстратори, дизайнери, перекладачі, фахівці у сфері IT-індустрії”, — зазначив нардеп і один з авторів законопроекту Руслан Демчак.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Сершій 13 листопада 2016 23:23
Не нравится 0 Нравится
А тепер, автор, прочитай заголовок і статтю та знайди, шось спільне))
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: