Вхiд на сайт
Авторизацiя

У прокат вийшов один з найбільш очікуваних українських фільмів

У прокат 10 листопада вийшов новий український фільм «Гніздо горлиці». Картину знято у копродукції з Італією за книгою Василя Мельника, який переміг на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова». Журі Одеського міжнародного кінофестивалю визнало «Гніздо горлиці» найкращим українським фільмом 2016-го року. Картина вийде відразу на 100-та екранах.

У прокат вийшов один з найбільш очікуваних українських фільмів


Фільм розповідає історію української жінки з буковинського села, яка їде на заробітки в Італію. Проблема трудової міграції була і вона продовжується, про це потрібно говорити, вважає режисер фільму Тарас Ткаченко.

«Господиня двору, де ми знімали кіно сама багато років їздила на заробітки. Будинок, який збудував наш персонаж, збудований на її гроші. Коли ми знімали сцену застілля, ми запросили у масовку місцевих жителів. Коли ми запитали, в кого з них родичі працюють за кордоном, то виявилось, що у 14-ти з 18-ти», - розповів Тарас Ткаченко.

Проте фільм не можна назвати лише соціальною драмою. Він розповідає про дуже особисті речі.

Фільм вийде у прокат також в Італії. Режисер зазначив, що найважливішою прем'єрою стане показ фільму в Генуї, бо українська громада, що складається переважно із заробітчан дуже допомагала знімальній групі. Як і мешканці Вижниці, де знімали українську частину фільму.



«В Україні близько 5 мільйонів людей виїхало на заробітки за кордон, а це кожен третій працюючий – не говорити про це просто неможливо. Це дурість. Ми їмо цей заробітчанський хліб, будуємо хати, вчимо дітей за ці гроші. І ми ні разу не поцікавились, а як їм там живеться», – говорить Ткаченко.

Головні ролі зіграли українські актори Віталій Лінецький, Римма Зюбіна, Наталія Васько, Микола Боклан, а також актори з Італії Ліна Бернарді та Мауро Чіпріані. Через передчасну смерть Віталія Лінецького довелось переписувати основний сценарій, щоб залишити весь матеріал, відзнятий із ним.

Бюджет стрічки склав 15 млн 400 тис грн, половину з яких надало Держкіно.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: