Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Великоберезнянщині вода, що вийшла з річки, перекрила автодорогу "Ужгород – Львів"

Пік паводкової хвилі по Ужі очікується сьогодні, 7 листопада, після обіду, а по Латориці та Боржаві – завтра, 8 листопада.

На Великоберезнянщині вода, що вийшла з річки, перекрила автодорогу "Ужгород – Львів"


Протягом минулих півтори доби на Закарпатті випала двомісячна норма опадів – 160 мм. Найбільше підняття рівня води очікується в річках Уж, Латориця та Боржава. Про це повідомляють на офіційному сайті Геннадія Москаля.

Максимальна паводкова хвиля по Боржаві та Латориці пройде у вівторок, а по Ужі – в понеділок після обіду. У зоні ризику підтоплення залишаються студентський табір відпочинку «Скалка» біля с.Кам’яниця Ужгородського району, Перечинський водозабір, мікрорайон Ужгорода «Радванка» (самовільно збудоване житло за дамбою).

У деяких місцях Уж уже вийшов із берегів і підтопив сільгоспугіддя. У с.Сіль Великоберезнянського району через перелив води обмежено автомобільний рух на автодорозі «Ужгород – Львів». Вантажні автомобілі вільно проїжджають підтоплену ділянку дороги, а легкові здійснюють об’їзд через с.Княгиня та с.Стричава.

Протягом кількох годин рівень води має знизитися, після чого проїзд буле повністю відновлено. У с.Чорноголова та с.Стужиця внаслідок дощів підтоплено кілька дворогосподарств. Крім того, все ще підтопленими залишаються близько 30 дворогосподарств у с.Зарічево Перечинського району, на місці працюють рятувальні бригади.

У ніч на понеділок поблизу Рахова селевий потік, який виник внаслідок інтенсивних дощів, частково перекрив дорогу місцевого значення, що веде в с.Богдан. Станом на 10.00 аварійні бригади розчистили дорогу, проїзд повністю забезпечено. У с.Тишів Воловецького району через перезволоження виник зсув ґрунту, за попередніми даними, в зоні небезпеки опинився один житловий будинок.

Сьогодні увечері та завтра вдень очікується максимальне підняття рівня води в річках Іршавка та Боржава (Іршавський та Виноградівський район). На місцях працюють рятувальники, в найбільш небезпечні ділянки направлені пересувні насосні станції.

Згідно з міжурядовими угодами Закарпатська область попередила про надзвичайну ситуацію своїх сусідів із Румунії, Угорщини та Словаччини.

Фото: "Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса"


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: