Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді готуються до паводку: де у місті можливе підтоплення

У зв'язку з підвищенням рівня води у річках, в тому числі і Ужа і ймовірністю підтоплення у деяких районах міста, міський голова дав доручення усім службам слідкувати за ситуацією і вживати необхідних заходів.

В Ужгороді готуються до паводку: де у місті можливе підтоплення


Сьогодні, 7 листопада, через дощі на річках Закарпаття формується паводок з підвищеннями рівнів води (над поточними) та виходом води на заплаву, у тому числі річки Уж в Ужгороді.

Ймовірне підтоплення території Боздоського парку, житлових будинків по вул.Ужанській, Учительскій, автодороги "Ужгород – Оріховці", території Ботанічного саду.

Читайте також: "Велика вода" прийшла і в Ужгород: річка Уж зростає на очах (ВІДЕО)

У зв'язку з цим Ужгородський міський голова, голова комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Богдан Андріїв підписав сьогодні доручення, згідно з яким Міжрайонне управління водного господарства, департамент міського господарства, Гідрометеоцентр, відділ оборонної та мобілізаційної роботи на період ускладнення погодних умов здійснюватимуть моніторинг гідрометеорологічної обстановки, повідомляє прес-служба міської ради.

Департамент міського господарства, ДСНС, Ужгородський відділ поліції ГУ Національної поліції в Закарпатській області, керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, повинні привести наявні сили і засоби у готовність до дій за призначенням. Особливу увагу потрібно звернути на підготовку плавзасобів, насосного обладнання, автомобілів підвищеної прохідності, пересувних електростанцій, пунктів життєзабезпечення.

Керівники ЖРЕРів мають взяти під особистий контроль всі підвальні приміщення на своїх територіях, задіяти у разі потреби всі додаткові сили і засоби для ліквідації надзвичайної ситуації; постійно моніторити роботу внутрішньобудинкових зливових каналізацій, а у разі забруднення прочищати їх.

Директор КП "Водоканал м. Ужгорода" повинен вживати заходи для ліквідації аварійних ситуацій згідно з поданими заявками, керівник КШЕП – забезпечити розчищення зливових мереж Ужгорода, а також організувати роботу для завантаження та вивезення мішків з піщаною сумішшю у "проблемні зони".

Ужгородському міжрайонному управлінню головного управління Держсанепідслужби у Закарпатській області доручено проводити моніторинг криниць із питною водою, а у випадку забруднення проводити знезараження відповідно до санітарних норм. Крім того, вибірково повинні проводити аналіз питної води в Ужгороді з наданням відповідної інформації міському голові.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: