Вхiд на сайт
Авторизацiя

Рятувальники звернулися до мешканців Закарпаття з важливим повідомленням

Рятувальники звернулися до мешканців Закарпаття з важливим повідомленням
У ДСНС України у Закарпатській області попереджає жителів області про повені, паводки. Рятувальники закликають населення дотримуватися наступних рекомендацій.

Уважно слухайте інформацію про надзвичайну ситуацію та інструкції про порядок дій, не користуйтеся без потреби телефоном, щоб він був вільним для зв'язку з вами.

Зберігайте спокій, попередьте сусідів, надайте допомогу інвалідам, дітям та людям похилого віку.

Дізнайтеся у місцевих органах державної влади та місцевого самоврядування місце збору мешканців для евакуації та готуйтеся до неї.

За сигналом оповіщення про загрозу повені та про евакуацію, невідкладно, в установленому порядку виходьте (виїжджайте) з небезпечної зони можливого катастрофічного затоплення в призначений безпечний район або на підвищені ділянки місцевості, захопивши з собою документи, цінності, необхідні речі й дводобовий запас продуктів харчування. У кінцевому пункті евакуації зареєструйтесь.

Перед виходом з будинку вимкніть електрику та газ, загасіть вогонь у опалювальних приладах, закріпіть всі плавучі предмети, що знаходяться поза будинками, або розмістіть їх в підсобних приміщеннях.

Якщо дозволяє час, цінні домашні речі перемістіть на верхні поверхи або на горище житлового будинку.

Переженіть худобу, яка є у вашому господарстві, на підвищену місцевість.

Закрийте вікна та двері, при необхідності і наявності часу забийте зовні дошками (щитами) вікна та двері перших поверхів.

При відсутності організованої евакуації, до прибуття допомоги або спаду води, перебувайте на верхніх поверхах і дахах будинків, на деревах або інших підвищеннях.

При цьому постійно подавайте сигнал лиха: вдень - вивішуванням або розмахуванням добре видимим полотнищем, а в темний час - світловим сигналом і періодично голосом.

При підході рятувальників спокійно, без паніки з дотриманням заходів обережності, переходите в плавальний засіб.

При цьому неухильно дотримуйтесь вимог рятувальників, не допускайте перевантаження плавзасобів.

Під час руху не покидайте встановлені місця, не сідайте на борт, суворо виконуйте вимоги екіпажу.

Самостійно вибиратися з затопленого району рекомендується тільки при наявності таких серйозних причин, як необхідність надання медичної допомоги постраждалим, якщо триває підйом рівня води при загрозі затоплення верхніх поверхів (горища).

При цьому необхідно мати надійний плавальний засіб і знати напрямок руху.

В ході самостійного пересування не припиняйте подавати сигнал лиха.

Надавайте допомогу людям, що опинилися у воді і потопаючим.

Рятувальники звернулися до мешканців Закарпаття з важливим повідомленням


ЯК ДІЯТИ ПІСЛЯ ПОВЕНІ


Перед тим, як увійти до будівлі перевірте, чи не загрожує вона обвалом або падінням стороннього предмета, провітріть приміщення (для видалення накопичених газів). Не вмикайте електроосвітлення, не користуйтеся джерелами відкритого вогню, не запалюйте сірників до повного провітрювання приміщення та перевірки справності системи газопостачання.

Перевірте справність електропроводки, трубопроводів газопостачання, водопроводу й каналізації. Не користуйтеся ними до тих пір, поки не переконаєтеся в їх справності за допомогою фахівців. Для просушування приміщень відкрийте всі двері і вікна, приберіть бруд з підлоги і стін, відкачайте воду з підвалів. Не вживайте харчові продукти, які були в контакті з водою. Організуйте очищення колодязів від нанесеного бруду і викачайте із них воду.

Довідайтесь в місцевих органах державної влади й місцевого самоврядування адреси організацій, які відповідають за надання допомоги потерпілому населенню.

Рятувальники звернулися до мешканців Закарпаття з важливим повідомленням



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: