Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як допомогти вашому імунітету

Як допомогти вашому імунітетуТуга і сльота, до яких додаються то кашель, нежить, а то і температура, неабияк ускладнюють життя. Особливо, коли тільки одужали, а застуда підкрадається знову і знову. Але є працюючі способи підтримки імунітету, які насправді працюють!

М'ясо і хрін
Для нормального функціонування імунної системи необхідно повноцінне харчування - білки, вітаміни і мінеральні речовини. М'ясо має бути присутніми у вашому раціоні як мінімум через день, пише healthinfo.ua.

Гарні також бобові (квасоля, сочевиця, горох), які потрібно їсти пару раз в тиждень. Організм потребує також вітаміну А, який перетворюється з бета-каротину, що міститься в жовтих і червоних овочах - моркві, гарбузі, болгарському перці. Також вітаміном А багаті печінка, яйця і вершкове масло. Багато хто не любить брокколі. А дарма - вона джерело безлічі корисних речовин, наприклад, вітаміну С і сульфорафану.

Не варто забувати і про селен, що володіє антиоксидантними властивостями. Його джерело - бразильські горіхи (1-2 штуки в день), злаки і нирки. Вітамін С абсолютно необхідний. Всі знають, що його недолік легко поповнити лимонами і апельсинами, наприклад, але мало хто здогадується, що цитрусові можна замінити звичайним звичним хріном!

Додайте перчику
Перець і прянощі можуть стати вашими надійними друзями в справі зміцнення імунітету. Кориця і гвоздика, імбир і женьшень, китайський лимонник і ехінацея - додавайте їх в їжу і чай. Капсаїцин, який міститься в перці чилі розслабляє кровоносні судини, схожим властивість мають карі і куркума. Якщо немає можливості і інтересу до індійських прянощів, згадайте про "антибіотики для бідних", наш рідний часник. Лікарі вважають, що він стимулює імунну систему за рахунок збільшення числа білих кров'яних тілець.

Кефір і ряжанка на сторожі
Будь-натуральний кисломолочний продукт обов'язковий до застосування в холодну пору року. У кефірі, йогурті, ряжанці містяться кальцій і вітамін D, які зміцнюють ваш імунітет. А корисні бактерії приводять в порядок травний тракт.

Вино
Хоча лікарі і не рекомендують вживати алкоголь в розпал сезону простудних захворювань, вони не заперечують корисних властивостей червоного вина. Але - тільки сухого і тільки в кількості одного келиха в день, не більше! Червоне вино підтримує судини в тонусі, рекомендована доза - 50-100 грамів в день.

Менше цукру
За даними американських медиків, 100 грамів цукру знижують здатність білих кров'яних тілець боротися з інфекціями протягом п'яти годин після вживання. Тобто цукерки, шоколадки і тортики - це, звичайно, смачно, але абсолютно не корисно для вашого імунітету!


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: