Вхiд на сайт
Авторизацiя

Унікальний винахід може за кілька років очистити Світовий океан від пластику (ВІДЕО)

Студент з Нідерландів Боян Слот розробив спеціальну систему The Ocean Cleanup. Вона зможе повністю очистити морські води від сміття лише за кілька років.

Унікальний винахід може за кілька років очистити Світовий океан від пластику (ВІДЕО)


Система нідерландського студента складається з довгих плавучих бар'єрів, які дозволяють ловити пластик. Спеціальний механізм концентрує сміття в одному місці, а потім виводить його з води на платформу.

Плавучий бар'єр навмисно встановлюють там, де є морська течія. Поплавці ставлять на якір і вони утворюють своєрідну пастку для сміття.

"Люди думали над очищенням океану і в минулому. Але їхні ідеї обмежилися виловом пластику сіткою разом з живими організмами. Для повного очищення океану в такий спосіб потрібно 79 тисяч років. Використання морських течій значно прискорить і здешевить процес", — пояснив винахідник.

Прототип системи почали тестувати у водах Північного моря. Винахідники перевіряють чи зможе бар’єр витримати зиму та сильні шторми. Фінансують проект уряд Нідерландів та компанія-підрядник.

Якщо прототип витримає випробування, то вже наступного року розробку запустять в дію в Тихому океані. Спочатку встановлять бар'єр довжиною два кілометри біля берегів острова Цусіма. А через кілька років запустять вже значно більші очисні ворота довжиною понад 100 кілометрів.

Винахідники очікують, що ця система знищить так звану велику тихоокеанську сміттєву пляму.


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: