Вхiд на сайт
Авторизацiя

ТОП найбільш та найменш престижних професій в Україні

Опитування офісних працівників показало, які професії на їхню думку є найбільш, а які найменш престижними.

ТОП найбільш та найменш престижних професій в Україні


Очолили позитивний рейтинг ІТ-спеціалісти, лікарі та підприємці, а головні позиції у рейтингу непрестижних професій зайняли представники робітничих спеціальностей, водії та працівники сфери послуг.

У порівнянні з минулим роком майже вдвічі зросла репутація ІТ-спеціалістів — престижною цю професію вважає 46% опитаних офісних працівників. Професію лікаря вважають поважною 24% опитаних, підприємця — 23%, а керівника/директора — 18%. Далі у рейтингу слідують інженери, юристи та архітектори із 17%, 17% і 15% відповідно.

Банкіри, льотчики/космонавти та журналісти замикають десятку найбільш престижних професій із 14%, 13% та 13% рейтингу відповідно. В очах офісних працівників зросла популярність представників силових структур — військовослужбовці, розвідники та прикордонники піднялись на 11 строчку «престижного» рейтингу, а працівники СБУ, міліції та прокуратури — на 12.

До десятки анти-рейтингу увійшли представники робітничих спеціальностей — непрестижними ці професії назвали 13% опитаних, водії та таксисти (12% опитаних), робітники сфери послуг (12%), вчителі та педагоги (11%), держслужбовці (10%), будівельники (9%), а замикають десятку найменш престижних менеджери з продажів (8%), науковці (8%), фермери (7%), а також військовослужбовці, прикордонники та розвідники (7%). Що цікаво, останні потрапили і до позитивного, і до негативного рейтингів одночасно.

ТОП найбільш та найменш престижних професій в Україні



Головним критерієм престижу, як сказали офісні працівники, вони вважають розмір заробітної плати. У меншій степені на позитивну славу професії впливає складність та відповідальність роботи, і ще в меншій — її суспільна користь.


Дж-ло


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: